Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Dir.bg раздаде наградите за чиста журналистика за пети път
12 победители в различни категории бяха отличени при петото издание на конкурса за чиста журналистика "Web Report" на Dir.bg.  Наградите за най-добрите авторски материали през последната година бяха връчени на специална церемония в клуб "Перото" в НДК в присъствието на водещи имена в журналистическата гилдия, литературата, образованието, изкуството, спорта.

Футболистът Димитър Бербатов, режисьорът Виктор Божинов, медийният експерт доц. Георги Лозанов, писателят и драматург Яна Борисова, зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, голямата украинска певица Екатерина Бужинская, бяха само част от почетните гости на събитието.

Колегите развълнуваха обществото със стойностните си материали за периода май 2021 - май 2022 г. Критериите накратко бяха качествена журналистика, точен мерник за обществените проблеми, личен почерк на автора, обективност.

Оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков заяви на церемонията: "Конкурсът "Web Report" беше учреден по повод 20-годишнината на Dir.bg и вече пет години търси добрите автори. Има една сентенция "Журналистиката е първата чернова на историята". Истина е фактът, че живеем в много бурни и интересни времена и може би сега е моментът, в който най-много журналистиката трябва да защити своята роля".

Има автори, които продължават да пишат черновата на историята у нас. "Web Report" е конкурс, в който журналисти оценяват други такива и това е важно, защото искаме с него да си кажем една добра дума един на друг.

130 журналисти се бориха за отличията с 367 материала в категориите "Общество", "Истински истории", "Икономика", "Технологии и иновации", "Култура и изкуство", "Спорт". Специални награди бяха присъдени и за най-добрите "Фоторепортаж", "Видеорепортаж", "Подкаст", отличен беше и "Млад автор".



Тази година журито учреди и специална награда - "Гореща точка Украйна" за цялостно отразяване на войната.



Материалите бяха оценявани от 14 от водещите професионалисти от конкурентни български медии. Журито даде и специален приз "Журналистическо майсторство". С него беше отличена журналистът на bTV Мария Цънцарова, която успя да разкрие двуличието на ваксинираните депутати от "Възраждане", които организираха протести в разгара на пандемията срещу COVID-мерките и наричаха ваксините "експериментална" течност.
01.06.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz