Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Историите на жени, преживели насилие оживяват в картини под покрива на „Квадрат 500”
Двайсет и трима български артисти претворяват литературните миниатюри на жените survivors във въздействащи картини за изложбата „Пробуждане между редовете“, експонирана на 6-ти етаж в галерия „Квадрат 500”. Експозицията обединява в една кауза български артисти в мисия да разгърнат своя визуален прочит на истории, написани от #ЖенитеSurvivors. Това е третата, кулминационна точка от поредицата арт събития “Пробуждане между редовете” на фондация Emprove. Серията стартира с курс по творческо писане, последван от литературно четене пред публика и завършва с картинна изложба, за да докаже, че изкуството във всяка негова форма е ненадминат терапевтичен и социално ангажиращ похват - както за създателите му, така и за неговите ценители. Чрез „Пробуждане между редовете“ публиката ще може да се докосне до въздействащо изобразително изкуство, родено от женската сила и трансформирано през субективния поглед на артиста.

Куратор на изложбата е Сиана Минева. Координатор - Олга Минева (основател на фондация Emprove). Изложбата ще бъде достъпна от 17 май до 17 юли 2022г. на 6-ти етаж на "Квадрат 500".

Изложбата се случва с подкрепата и партньорството на Български Фонд За Жените, Столична Община, Photosynthesis, Читалище Иван Вазов - 2014, Домейн Бойар, harmonica organic foods.
18.05.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz