Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Авторитетно жури определи „Опашката“ на Захари Карабашлиев за „Роман на годината”
Авторитетно жури в състав професор Боян Биолчев, професор Амелия Личева, професор Пламен Дойнов, доцент Атанас Капралов и Здравка Евтимова избра „Опашката“ за Роман на годината в конкурса, организиран за 11-и път от Националният дарителски фонд „13 века България“.  Наградата на победителя връчиха заместник-министърът на културата Весела Кондакова и Слава Иванова, председател на фонд „13 века България“.

На церемонията в галерия „Средец“ на Министерството на културата присъстваха всички номинирани за престижното отличие, с изключение на Христо Карастоянов. Неговият роман „Т като Ташкент“ бе сред шестте, избрани от кандидатствалите 34 романа. Останалите номинирани са „Шестият пръст“ на Деляна Манева, „Жена на вятъра“ на Александър Секулов, „Мисия Туран“ на Алек Попов и „24 часа труд“ на Васил Панайотов.

Захари Карабашлиев благодари за честта и сподели, че наградата е важен стимул за един писател.. Той допълни, че в разломен период като днешния, като автор е избрал да бъде максимално близо до времето, но и максимално далеч, за да успее да преработи случващото се.
12.05.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz