Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Асоциация на професионалните фотографи представя 20-годишнината на конкурса `БГ пресфото` с фотоизложба в Рим
Специална селекция на произведения на българските фоторепортери, участвали в последните 20 години на конкурса `БГ пресфото` тръгна с изложба в галерия „България“ в историческия център на италианската столица.   Изложбата е представена от българската Асоциация на професионалните фотографи и Българския културен институт в Рим, със спонсорството на Уникредит Булбанк в рамките на конгреса на Федерацията на европейските професионални фотографи /FEP/. Фотосите проследяват политически и социални процеси в България, както и в горещите точки на света. Участниците в изложбата са български фоторепортери, публикували в печатни и Интернет медии през последните две десетилетия. Основател на конкурса е българският фоторепортер Цветан Томчев.

Изложбата откриха Лилия Йотова, председател на Асоциацията на професионалните фотографи, Жана Яковлева, директор на Българския културен институт в Рим, Олга Босева, куратор, и Евгени Димитров от УС на АПФ. Сред гостите на събитието бяха Вилем Ван Дер Вилес, президент на Нидерландските професионални фотографи, Жан Феликс Бернетел от френската фотографска организация FFPMI и Жоао Карлос от португалската фотографска организация CPPME.



Освен представяне на работата на българската фоторепортерска гилдия, организаторите на изложбата търсят и обратната връзка от зрителите от всякакви националности върху визията на локалните събития в България. Често гледната точка към един и същи сюжет може да бъде коренно различна от погледа на различен човек, гледащ и разсъждаващ от позицията на своята действителност и специфичен житейски опит, отбеляза кураторката на изложбата Олга Босева.



Топ локацията на експозицията, в пространството между Пиаца ди Спания и Пиаца Навона предполага тя да бъде видяна и от част от многобройните туристи, обикалящи Вечния град.


02.05.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz