Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Софийска градска галерия представя изложбата „Реалност и мистика”
Проектът на Софийска градска художествена галерия „Другото око“ представя периодично експозиции по идея и подбор на външни куратори, непрофесионалисти, да работят с творбите от фондовете на галерията и да създадат своя посока на размисъл в изкуството.  По покана на галерията куратор на изложбата „Реалност и мистика” е Георги Войнов – икономист и дългогодишен колекционер на съвременно изкуство.

Войнов обръща поглед към реалността и мистиката в произведенията на конкретни творци в областта на графиката и скулптурата и от друга страна към дарителството,

Изложбата представя четирима големи български графици и техният поглед към света. Общото което свързва различните по тема и материал творби (печатна графика и скулптура), е че всички те са влезли в колекциите на Софийска градска художествена галерия като дарения. В изложбата са включени 82 графики дело на Веселин Стайков, Преслав Кършовски, Румен Скорчев и Николай Майсторов. Петнадесетте малки пластики са на Маргарита Радева и Маргарит Цанев. Всичкете те са от различни поколения, с различна естетика, житейска философия и стил на изразяване.


28.04.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz