Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Футболист спаси богоявленския кръст в Балчик
19-годишният Севастиян Георгиев от Кранево, бивш футболист в балчишкия отбор „Черноморец“, беше най-бърз в спасяването на богоявленския символ на здравето в Белия град. На кея до Морска гара от морето с кръста излезе 68-годишният добричлия Живко Димитров - най-възрастният плувец.

Най-малък от смелчаците бе 13-годишния Орлин Великов, който за пръв път пробва късмета си. В надпреварата за кръста участва и 19-годишната състезателка по конен спорт от Варна Румена Георгиева.

По традиция кметът на Балчик Николай Ангелов възнагради спасителя на кръста - Севастиян Георгиев, с 200 лева, а всеки от смелчаците – с по 50. "Те носят здраве не само на себе си, но и на всички нас", подчерта той. Скачащите за кръста се обединиха около идеята парите да бъдат дарени за благотворителна кауза.

Общи 20 смелчаци, след което една девойка, отправиха към себе си предизвикателството да скочат в черноморски води с температура 8 градуса. Слънчевото и тихо време даваха усещане за пролет въпреки десетте градуса на въздуха.

Преди това литийно шествие се спусна от храм "Св. Георги" към морето по главната улица.


06.01.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2022 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz