Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

След ареста: Кметът на Ахелой Иван Георгиев остава без книжка за 2 години
Кметът на Ахелой Иван Георгиев е бил арестуван, потвърдиха от ОД на МВР в Бургас. Инцидентът е станал в събота в следобедните часове,  когато при извършването на обход в Ахелой, служители от районното управление на Поморие са забелязали при разминаване автомобил, който криволичи по пътното платно, управляван от кмета на населеното място.

Последвали го, подавайки звуков и светлинен сигнал, но Георгиев не се подчинил. След кратко преследване автомобилът е спрян. Кметът отказал да представи документи за самоличност, както и да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол. Разбирайки, че ще бъде задържан, той заявил, че има сериозни болки в корема, което наложило отвеждането му в УМБАЛ –Бургас.

Първоначално е прегледан от лекар в Спешното отделение, след това поискал да го прегледа хирург. Назначили му ехограф. Хирургът заявил, че няма нищо обезпокоително и поискал да вземе кръв за пълно изследване. Кметът обаче отказал. Категорично отказал и да подпише всички съставени му актове - за неподчинение на полицейско разпореждане и за отказ от тестване за употреба на алкохол, включително и заповедта за задържане.

Към 22 часа снощи Иван Георгиев е освободен, но не е открит за коментар.

Глобата, която кметът на Ахелой ще получи, е до 2000 лева. За нарушенията законът предвижда и отнемане на книжката за срок от две години.
19.12.2021
Share
АРХИВ - Иван Георгиев, кмет на Ахелой
19.12.2021
тегло: 772 KB
размери: 3000X1993 px
автор: Румен Раканов
АРХИВ - Иван Георгиев, кмет на Ахелой
19.12.2021
тегло: 397 KB
размери: 1500X2000 px
автор: Румен Раканов
Иван Георгиев, най-вляво

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz