Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Ангел Заберски трио представи с концерт новия си албум „Like Jazz 3”
Ангел Заберски Трио избраха зала 6 на НДК, за да представят третия си албум от поредицата „Like Jazz”, в която срещат класиката с джаза.

Първият албум от поредицата на триото в състав: Ангел Заберски-син, пиано, Борис Таслев, бас и Стоян Янкулов-Стунджи на барабаните, излезе през 2016г. с произведения на Шуман, Пучини, Чайковски и др., вторият - от 2018г., представен под името „Малко нощна музика”, съдържаше пиеси на Бах, Рахманинов, Бетовен, и др., а сега музикантите залагат на композитори от периода на романтизма. Затова и музикалното им представяне е озаглавено „Романтични пиеси”.

Третият албум включва не само творби от оперната и световната класика, но залага и на танца, балета и валса. Чрез него слушателите ще се насладят на прочутото „Адажио” на Томазо Албинони, ще се докоснат до „Хофманови разкази” на Офенбах, популярни със своята „Баркарола”, ще разпознаят световноизвестния „Танц със саби“ на Хачатурян, любимия „Сватбен марш” на Менделсон и най-популярното произведение на Равел - замислено като музика от балетна постановка за руската актриса и танцьорка Ида Рубинщайн, близка на композитора – „Болеро”.
07.10.2021
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz