Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Дискусия за безопасността, достъпността и качеството на храните при обявяването на фондация `За достъпна и качествена храна` в Националния пресклуб на БТА
Дискусия за безопасността, достъпността и качеството на храните при обявяването на фондация `За достъпна и качествена храна` в Националния пресклуб на БТА започна днес. "Целта ни е не да завземаме чужди територии, а да бъдем медиатор", отбеляза председателят на УС на

новоучредената фондация Андрей Велчев, който е и главен редактор на медията luboslovie.bg.

Министерството на земеделието храните и горите /МЗХГ/ отдава голямо значение на производството на качествени и здравословни суровини за качествени и здравословни продукти, каза заместник-министър Крум Неделков.

Д-р Камен Николов от Българската агенция по безопасност на храните обърна внимание на необходимостта да се прави разлика между безопасна и здравословна храна.

МЗХГ отвори голяма ниша за българските земеделци - биофермите. В следващия програмен период има достатъчно широко поле за изява именно на фермерите, които искат да се занимават с биопроизводство, каза Мирослав Павлов, съветник на земеделския министър.

Приветстваме учредителите на фондацията и намерението им да имат конструктивни партньорства с институциите и с други структури на гражданския сектор, посочи проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента, цитиран от БТА.
29.09.2021
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz