Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Dacia продължава подкрепата си към българските производители
Марката Dacia, лидер на пазара на нови автомобили в България за осма поредна година, и Кооперация “Хранкооп - София”, първият хранителен кооператив в България, продължават партньорските си заимоотношения и обща програма за популяризиране на местното производство  и през 2021 г. След предизвикателна, но успешна първа партньорска година, поставените цели за подкрепа на българските производители са още по-амбициозни.
През април 2020 г. Dacia България стартира своята подкрепа към българското производство и дългосрочен ангажимент към Кооперация “Хранкооп - София” под надслов “Българите обичат Dacia, Dacia обича България”. Партньорската инициатива си постави общи цели и план за популяризиране на местното производство и честната му търговия, съобразени с вече съществуващите предизвикателен глобален контекст и ограничения. Успешна реализация пожънаха дейностите в подкрепа на всички основни фокуси през 2020 г.:
Доставки на фермерски продукти – Вследствие на наложените ограничения и отменени пазари, поръчките на фермерски продукти се увеличават с 500%, а броят на потребителите, възползващи се от услугата – над 300%. В разгара на новообявеното извънредно положение и само месец и половина след старта на партньорството, с Dacia Duster и Logan са реализирани над 200 доставки. Предоставените автомобили дават възможност на българските производители да продължат да предлагат продукцията си в периода на социална дистанция.
Подобряване на условията за производители по време на пазари – Dacia България осигурява на Кооперация “Хранкооп - София” нови шатри, щандове, хладилни витрини, везни и LED осветление, подобрявайки условията за търговия на българските производители в рамките на организираните пазари.
Създаване на нов пазар – През юли 2020 г. врати отваря ежеседмичният пазар в гр. Балчик, предоставящ търговски възможности на 20 местни производители и свежи продукти на над 2000 посетители.
Солидарни акции в помощ на производителите - През юни и август 2020 г. са проведени 2 солидарни акции - за бране на вишнап и сини сливи. Благодарение на тези акции, производителите успяват да реализират реколтата си и да произведат сокове, сиропи, сладка и сушени плодове, които предлагат на фермерските пазари и в платформата за поръчки. В края на 2020 г. е сформиран екип „Солидарни акции“, който си поставя за цел да организира и провежда регулярни подобни акции през 2021 г.

„С помощта на кооперация „Хранкооп“ Dacia се позиционира на най-подходящия за марката терен – на открито, близо до българската природа и почва, на една ръка разстояние от своята аудитория. Dacia е марка, за която на първо място са прагматизмът и разумният, но отговорен избор. С условията, които природата в България предоставя, този избор е местното производство и хората, благодарение на които го има.“ - Емил Гърнев, генерален мениджър Dacia за България

“Благодарни сме на Dacia България за подкрепата, предложена в изключително трудни за малките производители времена. В разгара на пандемията, когато фермерските пазари бяха затворени безапелационно, тази подкрепа беше безценна за нас - успяхме да се справим с повишения интерес към доставки на фермерски продукти, да подобрим работата си по посещения на фермите и приемане на нови производители в нашата общност, както и да имаме повече комфорт при провеждането на повече фермерски пазари и събития.” - Николай Генов, председател на УС на Кооперация “Хранкооп - София”

През 2021 г. Dacia България продължава своето партньорство с „Хранкооп“, за да продължи подобряването на условията за работа и реализация на българските производители. Освен финансова подкрепа, Dacia предоставя на „Хранкооп“ за безвъзмездно ползване нови два автомобила в подкрепа на дейността на производителите на кооперацията и доставките на фермерски продукти. Благодарение на големия си кумулативен пробег от над 1000 км. и безпрецедентно ценово предимство, двугоривните ECO-G версии на новата Dacia Sandero Stepway и Dacia Duster ще бъдат сигурен и верен помощник на „Хранкооп“. Високият просвет на моделите (201 мм за Sandero Stepway и 217 мм за Duster) ги правят изключително подходящи за разнообразните терени в ежедневието на българските производители.
През изминалия уикенд с пълното завръщане на организацията на пазари и събития, Dacia България участва заедно с „Хранкооп“ на Фермерски фестивал София 2021 в парка пред Националния дворец на културата в гр. София. Събитието, което е част от Календара на културните събития на Столична община, събра над 5 000 посетители, които имаха възможност както да си закупят локално произведени продукти, така и да разгледат и тестват най-новите попълнения в гамата на Dacia – Duster и Sandero Stepway.
Dacia България и кооперация „Хранкооп“ са подготвили много изненади за следващото издание на Фермерски фестивал София 2021 на 17 октомври, както и през цялата предстояща партньорска година.
02.10.2021
Share
Партньорство между Dacia България и Кооперация “Хранкооп - София”
02.10.2021
тегло: 1189 KB
размери: 1856X2889 px
автор: Евгени Димитров
Партньорство между Dacia България и Кооперация “Хранкооп - София”
02.10.2021
тегло: 1331 KB
размери: 2041X3000 px
автор: Евгени Димитров
Партньорство между Dacia България и Кооперация “Хранкооп - София”
02.10.2021
тегло: 1214 KB
размери: 1872X2880 px
автор: Евгени Димитров

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2022 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz