Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

СГХГ представя творчеството на Андрей Даниел в „Между две епохи“
Софийска градска художествена галерия показва мащабна изложба на големия български художник Андрей Даниел. В трите зали са показани над 160 живописни творби от държавни и частни колекции. Изложбата е била замислена от Даниел още приживе през 2019 година, но в по-различен формат. След като маестрото внезапно ни напуска миналия януари, екипът и семейството на изтъкнатия творец след повече от година работа подреждат една наистина впечатляваща експозиция, която може да бъде видяна до 13 юни.

От екипа обаче са запазили избраното приживе от професор Андрей Даниел заглавие – „Между две епохи“, и произтичащата от него идея за развитие на изложбата.

Настоящата експозиция и придружаващият я албум стават възможни благодарение на съдействието от страна на семейството на Андрей Даниел, Съюза на българските художници, Националната художествена академия, Националната галерия, държавните, общински и частни галерии в София и страната, неговите колегите – художници и изкуствоведи, на фотографи и частни колекционери.

Включени са някои от най-ранните му работи, образци от 80-те години на миналия век, получавали различни награди, както и такива, които близо 30 години не са били показвани пред столичната публика. Има и произведения от емблематични цикли и значими теми за цялостното творчество на Андрей Даниел, определящи мястото му сред най- изтъкнатите български художници от последните четири десетилетия.
14.04.2021
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz