Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Павел Веснаков с две награди от 25-ия София филм фест
Носителят на голямата награда от 25 издание на София филм фест е филмът "Розовият облак" на бразилската режисьорка Юли Жербазе.

Тази година много силно е представено и новото българско кино.  "Уроци по немски" на режисьора Павел Веснаков получи специалната награда на международното жури и наградата на международната критика. В програмата Ново българско кино победителят е филмът "Февруари" на Камен Калев, който получи приза на международното жури от фестивални директори за най-добър български игрален филм, а "Сантяго" на Андрей Кулев е отличен за най-добър български късометражен филм. В тази категория специален диплом получи и Теодора-Косара Попова за филма си „Танда”.



ГОЛЯМАТА НАГРАДА „СОФИЯ – ГРАД НА КИНОТО“ ЗА НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ в Международния конкурс за първи и втори игрални се присъжда на филма „РОЗОВИЯТ ОБЛАК“ (Бразилия) на режисьорката Юли Жербазе и продуцентката Патрисия Барбиери.

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО на филма „УРОЦИ ПО НЕМСКИ“ (България-Германия) на режисьора Павел Г. Веснаков.

НАГРАДАТА ЗА РЕЖИСУРА на Джоу Дзъян за филма му „УХАЙ“ (Китай).

ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) бе присъден на „ШПАГАТ“ (Швейцария) на режисьора Кристиан Йоханес Кох.

НАГРАДАТА ЗА БЪЛГАРСКИ КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ осигурена от Доли медия студио, е присъдена на филма „САНТЯГО“ (България) на режисьора Андрей Кулев.

ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) за „ТАНДА“ (България) на режисьорката Теодора-Косара Попова.

НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР БАЛКАНСКИ ФИЛМ, осигурена от Домейн Бойар, се присъди от международно жури на филма „QUO VADIS, АИДА?“ (Босна и Херцеговина-Австрия-Румъния-Нидерландия-Германия-Полша-Франция-Норвегия-Турция) на режисьорката Ясмила Збанич.

Балканското жури присъди и ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) на филма „ОАЗИС“ (Сърбия-Словения-Нидерландия-Франция-Босна и Херцеговина) на режисьора Иван Икич.

НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ беше присъдена на филма „АКАСА, МОЯТ ДОМ“ (Румъния-Германия) на режисьора Раду Чорничук.

Документалното жури присъди ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) на филма „АНИ“ (Чехия) на режисьорката Хелена Тршещикова.

Документалното жури присъди още един ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) на филма „ГУНДА“ (Норвегия-САЩ) на режисьора Виктор Косаковски.

НАГРАДАТА за НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ е присъдена на филма „ФЕВРУАРИ“ (България-Франция) на режисьора Камен Калев.

Журито на ФИПРЕССИ присъди НАГРАДАТА НА ФИПРЕССИ на филма „УРОЦИ ПО НЕМСКИ“ (България-Германия) на режисьора Павел Г. Веснаков.

НАГРАДАТА НА ГИЛДИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ КИНОКРИТИЦИ за филм от Балканския конкурс се присъди на „ГЛАВНИ БУКВИ“ (Румъния) на режисьора Раду Жуде.

МЛАДЕЖКОТО ЖУРИ на фестивала определи за най-добър филм от Международния конкурс „ЛУЗУ“ (Малта) на режисьора Алекс Камилери.

На 25-ото издание на София Филм Фест бе връчена НАГРАДАТА НА СОФИЯ на Столичната община за цялостен принос към световното кино на: Джафар Панахи, режисьор (Иран)








21.03.2021
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz