Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Филмът на Камен Калев „Февруари“ ще открие 25-ия София филм фест
Премиерата на най-новия филм на режисьора Камен Калев „Февруари“ ще открие 25-ия София филм фест на 11 март в зала 1 на НДК.  Той беше представен в Works in Progress програмата на 17-ия София Мийтингс 2020 и получи заслужено признание с участие в официалната селекция на Кан 2020.

На церемонията по откриване на фестивала ще бъде връчена и „Наградата на София“ на изключителния музикант, филмов и театрален композитор Теодосий Спасов за неговия принос към изкуството на киното и музиката.

Поради пандемията от Covid-19 25-ият София Филм Фест ще се състои в две части. Основният фестивал е в традиционния си период през март, когато филмите от програмата ще бъдат представени едновременно онлайн (в партньорство с водещата в света платформа за организиране на онлайн фестивали Festival Scope/Shift 72) и в киносалони при спазване на всички противоепидемични мерки, а международните гости ще бъдат изключения. Акцент на първата част на фестивала ще бъдат конкурсните програми, представянето на новите български игрални и документални филми, актуални филми на утвърдени режисьори и млади таланти, фестивални фаворити през последната година.

Основният фокус на юбилейния София Филм Фест е самият фестивал. Едно от най-големите му достижения е гостуването в България на световни филмови творци. Част от тях бяха удостоени с Наградата на София на Столична община за техния принос в развитието на изкуството на киното. Наградата, основана през 2005, е връчвана на над 50 изключителни личности на световното и българското  кино. Специалната юбилейна рубрика „25“ включва филми на 25 носители на Наградата на София. Част от тях ще представят лично филмите си на фестивала. Сред тях са Вим Вендерс, Фолкер Шльондорф, Майкъл Пейлин, Данис Танович, Тони Палмър, Роман Балаян.
25.02.2021
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz