Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Задържаха нелегални емигранти при спецакция в Хасковско
23-ма чужди граждани са били спрени на границата ни с Гърция при опит да преминат в България, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково. Чужденците са заловени по време на спецоперацията по разкриване на престъпления за противодеиствие на незаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол. Акцията започна рано тази сутрин на АМ “Марица” и обхвана и граничните пунктове.

Образувани са и две полицеиски преписки за превозване на акцизни стоки – 200 къса цигари и 70 литра високоградусен алкохол. Третата преписка касае нерегламентиран превоз на пътници, като след съгласуване с компетентната прокуратура е образувано бързо производство. Съставени са 8 предупредителни протокола по ЗМВР.

В хода на операцията са проверени 763 броя МПС, от тях – 96 товарни автомобила и автобуси, и над 1500 български и чужди граждани. Заснети са 120 електронни фиша за нарушение на скоростта, а са връчени 19. За нарушение на Закона за движение на пътищата са съставени 16 акта и 15 фиша. Извършени са 362 проби за алкохол, като са установени двама водачи с 1,81 и 0,75 промила.

Участваха служители на Хасковската дирекция, колегите им от РДГП-Смолян, включени бяха и служебни кучета. В операцията се използваха електронни и технически средства, автотранспортна техника, хеликоптер, газ анализатори и средства за комуникация.
07.10.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz