Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Влак удари автомобил на неохраняем прелез край Две могили
Катастрофа между пътническия влак Горна Оряховица - Русе и служебен лек автомобил стана тази вечер на жп прелеза край Две могили, Русенско. Жп прелезът е неохраняем, но обозначен със звукова и светлинна сигнализация. 

Сигнал за инцидента е подаден към 19.20 часа, когато лекият автомобил се опитва да изпревари преминаващия влак. Ударът е бил страничен, а колата е попаднала наполовина под локомотива. В нея е пътувал само шофьорът. Машинистът е видял автомобила и е намалил, но е последвал удар, а колата е влачена около 50 метра. Според пътниците от влака водачът е карал бързо, за да мине преди влака, но самият той заяви, че изобщо не е видял композицията.

Движението на влакове по направлението Русе - Горна Оряховица бе преустановено, а на пожарникарите отне близо два часа отне да освободят врязания под локомотива автомобил. На място е бил изпратен екип на „Спешна помощ“, но шофьорът на колата е отказал да бъде откаран в болница. Получил е с леки наранявания и ожулвания на дясната ръка и е прегледан на място.

Във влака е имало около 30 пътници, като след инцидента голяма част от тях са слезли и са продължили пътуването си с автомобили на близки. За останалите 15-ина души бе изпратен автобус от жп компанията, за да бъдат превозени хората до Русе.
06.09.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz