Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Протестиращи блокираха Дунав мост в Русе
Спонтанен граждански протест в подкрепа на националната акция „Велико Народно въстание“ започна и в Русе. Автомобили затвориха достъпа до кръговото кръстовище към граничния пункт Дунав мост, а исканията им са за незабавна оставка на правителството и разпускане на парламента.

Протестиращите обясниха, че нямат възможност да отидат в София за участие в големия протест, но са напълно съпричастни към случващото се там. „Искаме да покажем, че подкрепяме всичко, което се случва, и искаме да дадем някаква гласност. Чакаме днес оставки , между другото, за господата и госпожите в парламента“, сподели Ани Герасимова.

Границата не е избрана случайно като място за протеста, който ще продължи до 20 часа. „Искаме да кажем на всички, включително и нашите съседи от ЕС и извън него, че ние се затваряме, за да направим ремонт на държавата, след което отново ще сме готови да се отворим и да бъдем част от европейското семейство“, каза Деян.

Полицията е създала организация за превозните средства, които искат да стигнат до границата или да влязат в страната. Заради обходните маршрути придвижването на автомобилите става бавно и има големи опашки от тежкотоварни камиони. Между българската и румънската страна е постигната договореност да не се допуска влизането на тежкотоварни камиони от Румъния към България, а само леките коли да минават през границата.


02.09.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz