Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Оставиха в ареста обвинен за убийство
Съдът остави в ареста 27-годишния Веселин Димитров от свиленградското село Капитан Андреево, който е обвинен в умишлено убииство на 70-годишната си баба Стоика Димитрова.  Това реши съдия Анна Петкова от хасковския окръжен съд. Сигналът за инцидента е подаден в 02:10 часа на 24 август. Безжизненото тяло на възрастната жена бе открито от съсед, които е сигнализирал в полицията. Веднага след това е задържан 24-годишният внук Веселин.

Според прокуратурата има данни, че в момента на извършването на престъплението Веселин Димитров е бил пиян, скарал се за пореден път с баби си и започнал да я бие с различни предмети, сред които и дръжка от метла.

В съдебната зала стана ясно, че 27-годишният младеж преди три месеца е бил осъден условно на 9 месеца "лишаване от свобода" с три години изпитателен срок. Сегашното престъпление е извършено в изпитателния срок.

Според държавното обвинение от събраните до момента доказателства може да се направи предположение, че обвиненият е извършил престъплението и съществува опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Служебният защитник контрира, като поиска да бъде взета по-лека мярка - "домашен арест". Адвокатът заяви, че данните все още не са категорични, за да доказват авторството на престъплението.

Съдия Анна Петкова уважи искането на прокуратурата и така 27-годишният Веселин остава за постоянно в ареста. Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.


26.08.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz