Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Показаха на голям екран 5 ексклузивни все още непубликувани лекции от TED2020 UNCHARTED
Най-краткото обобщение след този брънч-хепънинг, сред дърветата на Quartal Food Park в София, посетен от над 200 души, би било: неоткрито, неизследвано, необятно е човешкото любопитство и творчество. Форматът се случва за първи път у нас – на живо и на открито.

Организаторите на TEDxVitoshaLive показаха на голям екран 5 ексклузивни все още непубликувани лекции от TED2020 UNCHARTED:



Елизабет Търтъл отведе зрителите в космоса и разказа за бъдещата мисия към Титан, най-голямия спътник на Сатурн.

Андрю Пелинг удиви всички, като им показа как прави човешки уши от ябълки и може да възстанови прекъснат гръбначен стълб с помощта на аспержи.

Архитект Джулия Уотсън сподели откритите от нея устойчиви и природосъобразни структури, които можем да заимстваме от древни племена и цивилизации, за да живеем в хармония с природата.

Рефик Анадол удиви с визуализацията на данните и с творенията на изкуствения интелект.

Манди Холфорд знае как да ползва отрови от охлюви, паяци и влечуги, за да облекчава болката и да лекува дори диабет.

Голям интерес предизвикаха и двама лектори на живо, които публиката бурно аплодира заради нестандартните им идеи.

Д-р Спас Керимов обеща в близките години да 3-D принтира не само човешки тъкани, а и цели органи. Антон Пенев обяви началото на проект, насочен към откриването на 157 емоционални места в неповторимо красивата природа на България.

Събитието имаше и специален детски кът, където децата сгъваха оригами, участваха активно в куклен театър и рисуваха с премиалните бои Spirit. Със старанието да следват сърцето си те заразиха цялата публика, която се включи в рисуването и създаде десетки цветни композиции с цветове, насърчаващи мечтите за близки и далечни пътувания: Патагония, Гоби, Гранд Каньон, Корфу, Петра, Розова долина и др. Импровизациите продължиха със защипването на рисунките на въжета – и така една неочаквана пъстроцветна изложба разкраси общото пространство.

Закуската на всички бе осигурена от новата био мандра Рукатка, която подкани гостите да сътворят своята най-здравословна закуска. Малки и големи композираха ягоди, овесени ядки, малини и къпини с био кисело мляко, слънчогледови и тиквени семки. Най-привлекателна гарнитура бяха и шоколадовите пробиотични перли на Bactojoy.



Храната беше в центъра на вниманието и на едни други композиции – неповторимите рисунки на Софи Йотова, лектор от TEDxVitosha 2018 която комбинира над 50 съставки, за да създаде Айфеловата кула и няколко причудливи разноцветни мандали, които се оказаха абсолютно вкусни!

TEDxVitoshaLive топло благодари на своите медийни партньори – Дарик радио, BG Радио, Bulphoto и Social Crush, които помогнаха в селекцията на видеата и с подкрепата си отново показаха, че именно затова са толкова обичани от аудиториите си. А за онези, които пропуснаха да се включат днес, подсказваме следното: TEDxVitosha ще има следващо издание на 10.10.2020 под надслов COUNTDOWN. Запазете си датата, защото обратното броене за него вече започна.
08.08.2020
Share
София – TEDxVitoshaLive хепънинг в Quartal Food Park
08.08.2020
тегло: 1416 KB
размери: 2081X3000 px
автор: Евгени Димитров
Спас Керимов
София – TEDxVitoshaLive хепънинг в Quartal Food Park
08.08.2020
тегло: 975 KB
размери: 1968X3000 px
автор: Евгени Димитров
София – TEDxVitoshaLive хепънинг в Quartal Food Park
08.08.2020
тегло: 1291 KB
размери: 2167X3000 px
автор: Евгени Димитров
Софи Йотова
София – TEDxVitoshaLive хепънинг в Quartal Food Park
08.08.2020
тегло: 1407 KB
размери: 2123X3000 px
автор: Евгени Димитров
София – TEDxVitoshaLive хепънинг в Quartal Food Park
08.08.2020
тегло: 1263 KB
размери: 2194X3000 px
автор: Евгени Димитров
Радиоводещият Атанас Стоянов

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz