Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Протестиращи в Благоевград замеряха с яйца областния офис на ГЕРБ
За 17-и пореден ден жители на Благоевград се събраха пред сградата на Общината на протест с искане за оставката на кабинета Борисов 3 и главния прокурор Иван Гешев. 

Тази вечер благоевградчани написаха оценки в ученически бележник, където бяха изброени всички министерства. Сред оценките имаше „Слаб“ 2 и Лош 1, но и само едно отличие – присъдено на правителството за корупция.

Пред областния офис на ПП ГЕРБ в центъра на града бе поставен бележника, а след него и „дарове“ от гражданин – чанта, пълна с отпадъци, както и една маратонка. Обувката е само една, обясни протестиращият, защото такава е работата на премиера – половинчата. След символичния акт, сградата бе замеряна от гражданите с яйца като цялата фасада се оцвети с яйчена консистенция.

На протеста Савина Топурска, студент в Париж, разказа пред събралите се за проучване, което е направила със свой преподавател. Според събраните от тях данни от протестите през 2013 до 2015 са се самозапалили 33-ма души, от които 17 са оцелели. Техният акт е показен и с мотив срещу безизходицата в страната и политическото управление, посочи студентката.

Граждани сведоха глави и паднаха на колене, включително и всички полицаи, за минута мълчание в памет на „жертвите на системата“.

Протестът завърши пред Областната управа с уговорка, че действията ще продължат до единствения изход – оставка.
27.07.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz