Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Обвинената в убийството на майка си Димитринка Вълчанова остава за постоянно в следствения арест
Обвинената в убийството на майка си - 46-годишната Димитринка Вълчанова остава за постоянно в следствения арест. Това реши съдия Милена Петева от хасковския окръжен съд. 



Припомняме, че на 4 юли 21-годишната внучка на жертвата подала сигнал, че баба и е в тежко състояние. Пристигналите полицаи установяват обаче, че обвиняемата Димитринка заедно с подаващата сигнала, 12-годишно момиче, всички нейни роднини са изнесли на улицата трупа на пострадалата увит в чаршаф. Случката се разиграва в блок на бул. “Васил Левски”.



В съдебната зала днес стана ясно, че обвиняемата Димитринка Вълчанова има и предишно осъждане през 2015 година за кражба, след което е била реабилитирана. Пред Темида Вълчанова разказа, че от година и половина 68-годишната и майка Господинка Велева живеела при нея в Хасково. Преди това живяла в село Мъдрец, но там я тормозели и биели. Пред съда Вълчанова заяви още, че според нея майка и е починала от гнойни рани, появили се от залежаване. Възрастната жена страдала и от епилепсия. “Не се обадих на бърза помощ, защото има коронавирус. Не съм я удряла, само я хванах за устата, за да не вика и и ударих два шамара. Не съм я натискала, за да взема душата. Кълна се, не съм виновна, аз не убих майка си”, каза пред съда обвиняемата. Тя разказа още, че трупът започнал да мирише, тя се притеснила, че съседите ще се карат и затова го изнесла долу. Димитринка не успя да обясни какво се прави, когато човек почине.



Прокуратурата настоя за най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”, като обяви, че 46-годишната Димитринка Вълчанова е направила частични самопризнания. От държавното обвинение са поискали на обвиняемата да бъде назначена психична и психиатрична експертиза, която да установи дали разбира обстоятелствата по делото.

Предварителното заключение на съдебния лекар показвало, че по тялото на жертвата има много кръвонасядания, нанасяни са удари по главата, лицето, зъбите, има счупвания на ребра и контузия на белия дроб.



Служебният защитник на Вълчанова пледира, че не е съгласна с исканата мярка от страна на прокуратурата и я определи като “крайна но тежка”. Адвокатът поиска по-лека мярка като “домашен арест”, защото засега доказателствата не били категорични, че тя е извършител на престъплението.



Съдът обаче уважи искането на прокуратурата и наложи на-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” на 46-годишната Димитринка Вълчанова. Ако бъде призната за виновна, законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.



Определението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.
08.07.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz