Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Съдът остави в ареста рецидивист, задържан за убийство на хазяйката си в Димитровград
Прегорели наденици е мотивът за зверското убийство, извършено от 53-годишния Петко Панков, които преби до смърт 62-годишната си хазяйка Диана Тодорова, стана ясно в съдебната зала днес.  Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста обвиненият в тежкото престъпление.

Кървавото престъпление е станало на 28 юни. Жертвата Диана Тодорова е собственичка на къща в града и живеела на втория етаж, а приземният бил обитаван от Панков. В съдебната зала стана ясно, че двамата се скарали за прегорелите наденици. Пенков трябвало да ги пече, но отишъл до магазина и казал на 62-годишната жена да ги наглежда, за да не изгорят. Когато се завърнал той се ядосал и след това започнал да я бие до смърт с водопроводен ключ и под въздействието на 1,5 промила алкохол. След като жертвата изпаднала в безсъзнание, Петко Панов сам подал сигнал на телефон 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние.

По трупа на пострадалата са били открити множество кръвонасядания по крайниците и тялото, както и рана на левия глезен.

Прокурор Валентина Радева-Ранчева поиска най-тежката мярка за неотклонение, а служебният му защитник контрира и пожела по-лека мярка като “домашен арест”. Рецидивистът Панков каза още, че иска да може да работи, за да си изкарва пари и обеща, че ще съдейства на полицията и съдебните власти.

Петко Панков е осъждан многократно за кражби, шофиране под влияние на алкохол, закана за убийство, като последната му присъда е от 2014 година. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
30.06.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz