Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Анри Кулев получи „Наградата на София” за принос към киноизкуството
Художникът, аниматор и режисьор Анри Кулев получи „Наградата на София” за принос към киноизкуството в деня на откриването на
24-я София филм фест – лято.  Наградата му връчи заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов в присъствието на директора на фестивала Стефан Китанов, заместник-министъра на културата Румен Димитров, шефа на НДК Борислав Велков, Жана Караиванова, директор на Националния филмов център.
Официалното откриване на София филм фест – лято стана в лятната „Платформа А6” на НДК с българската премиера на филма „Паразит“ на режисьора Понг Чун Хо, носител на 4 награди Оскар. Програмата включва и около 80 филма, които За първи път в историята на Фест ще бъдат показани он-лайн. Партньор е международната платформа Festival Scope & Shift 72, която е лидер в предоставянето на онлайн фестивални услуги в света. Специална селекция ще бъде представена в „Дома на киното” – единственият киносалон през лятното издание, в който ще има кинопрожекции в зала. Филми ще се показват и в платформата „Открита сцена“ в парка на Военната академия и новата платформа Sofia Summer Fest зад музея „Земята и хората“, където ще има част от фестивалната програма и ще представи за първи път в София българският игрален филм „Бащата“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов.
26.06.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2022 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz