Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Кметът на Благоевград: Предавам на прокуратура всички резултати от тестове на служителите за Ковид-19
Седем служители на Община Благоевград с първоначални положителни проби за коронавирус, са с повторни отрицателни. Това обяви на извънредна пресконференция кметът Румен Томов. 
Общо са изследвани 250 служители. При новината, че главният архитект Васил Тинчев е заразен, са изследвани 75 души, от които двама с положителен резултат. След това броят на изследваните се е увеличил с още 50 души, от които 5-има са установени като заразени.
„Тогава взехме решени да бъдат изследвани всички служители на Общината. РЗИ нямаха такава възможност, затова наехме една от най-големите лаборатории в страната“, каза кметът. Днес Общината е платила разходите по скрийнинга на още 110 служители, чиито проби са взети от частната софийска лаборатория. Очакват се резултатите да бъде готови утре. След първите тестове хората преживяха огромен стрес, сподели Томов и каза, че стотици хора са изпаднали в нервна криза. Общината успоредно след първите 7 положителни теста прави повторни такива – на 18-и и 20-и юни. До момента е ясно, че седемте, с първоначален положителен резултат, са с повторен отрицателен. „Те са в цветущо здраве под 14-дневна домашна карантина по предписание на РЗИ“, обясни Томов.
Общината ще предаде на Районната прокуратура всички резултати от тестовете на служителите си, за да бъде заведено разследване срещу неизвестен извършител. Кметът съзира опит за манипулация на данните от резултатите с цел саботаж на работата на Общината. Това ме довежда на мисълта, че хора, водейки се от личните си интереси, подложиха стотици на изпитание, каза Томов. Няма как човек, гонейки личните си интереси – или група от хора, да поставят Общината при такова изпитание. Общината от 3 дни не работи заради тази история. Не знам кой, как и какво е направил, но тази преписка ще бъде дадена на районния прокурор за разследване, за да се види кой в какви взаимоотношения и какви действия е предприел, за да се случи тази ситуация, обяви кметът. Очаква се Общината да бъде отворена за граждани на 24-и юни – сряда, в 8.30 ч., а не както бе обявено на 25-и юни.
22.06.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2021 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz