Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Арестуваха Пламен Бобоков в Русе при внесени 1 млн. лева гаранция
Бизнесменът Пламен Бобоков е бил арестуван тази сутрин в Русе. Заповедта за задържането му е издадена от Специализираната прокуратура и той е бил приведен в следствения арест в сградата на ОД на МВР-Русе. Според държавното обвинение Бобоков не е внесъл в срок гаранцията от 1 млн. лв., срещу която бе освободен при първоначалното му задържане заедно с брат му Атанас.
Най-вероятно арестът е бил извършен в къщата на Пламен Бобоков на ул. “Хан Аспарух“, пред която е паркиран дипломатически автомобил. Както е известно, бизнесменът е почетен консул на Украйна в България. Официална информация за задържането му излезе от Ани Александрова, личен пиар на братя Бобокови.
„Днес, 18.062020 г., в 9.40 часа бяха грубо погазени конституционните права на Пламен Бобоков. Г-н Бобоков беше задържан с прокурорско нареждане от Наблюдаващият прокурор по делото Генка Бързашка, въпреки платената от него в срок, вчера, гаранция от 1 000 000 лв., за която надлежно са представени платежни нареждания на Прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден. „Ужасени сме от случващото се в Държавата! Беззаконията у нас не може повече да продължават! Европа и света трябва да се намесят!“ – каза Пламен Бобоков при задържането си“, пише в прессъобщението.
Пламен Бобоков е бил задържан за срок от 72 часа. Не е ясно дали е прехвърлен от Русе в ареста в София.
Брат му Атанас Бобоков е с мярка постоянно задържане под стража. Двамата бизнесмени са обвиняеми за организирана престъпна група, свързана с внос и преработка на отпадъци, заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков.
18.06.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2022 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz