Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

1 430 зрелостници се явиха на матурата по БЕЛ в Хасковско
1 430 ученици в Хасковска област се явиха на първия задължителен държавен зрелостен изпит по български език и литература по време на извънредна епидемична обстановка. Няма върнати зрелостници по здравословни причини. 

Допускането до изпитните зали започна още от 7.30 часа сутринта, за да няма струпвания пред входовете на гимназиите. Всички стаи са дезинфекцирани, а на всеки един зрелостник се измерваше температурата преди да влезе в училището. По време на изпитът маските не бяха задължителни за носене, а само при контакт с квесторите.

Тази година матурата започна в 9 часа. ДЗИ-то продължи 4 часа, като е разделено на три модула. Малко след 6 часа тази сутрин беше изтеглен и вариантът на изпита. Той е номер 18 от 11 718 750 възможни варианти заедно с темата. Първият модул е с продължителност един час и представлява тест на въпроси от затворен тип. Във втория модул има и въпроси от отворен тип, а третият – е съчинение. Зрелостниците писаха есе или интерпретативно съчинение по разказа „Чорба от греховете на отец Никодим” на Елин Пелин на последния 41-ви въпрос от матурата.

Днес зрелостниците влязоха в класните стаи за първи път от месеци, след като обучението премина в дистанционна форма, заради разпространение на коронавирус.

В Хасковска област ДЗИ-то са пропуснали 59 зрелостници.

Матурата по български език и литература се проведе в 22 училища в областта, с по 146 изпитни зали. За реда следяха 428 квестори, както и видеонаблюдение. Във всяка изпитна зала имаше по двама квестори.
01.06.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz