Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

23 % от децата тръгват на детска градина в община Хасково
Детските градини в община Хасково заработиха от днес при строги противоепидемични мерки. На входа на детското заведение на децата им се измерва температура, проверява им се гърлото и чак тогава биват допускани в сградата. В същото време родителите подписват декларация за съгласие и споделена отговорност, с която ще декларират, че са запознати с всички мерки в детската градина и че те по лично желание са пуснали децата си.

Тази сутрин в хасковската детска градина “Весели очички” нямаше опашки от родители. Всички деца се приемаха спокойно. В детското заведение има 5 групи, които работят, като приемът за всяка група се осъществяваше в различни часове, за да се избегнат струпванията.

Сузана Мутафова е сред родителите, които са решили да пуснат децата си на детска градина. “Според мен е обикновен грип, няма смисъл да се притесняваме толкова. С много желание детето каза, че вече иска да идва на градина”, сподели тя.

Директорът Ели Костова увери, че изцяло детското заведение е обезпечено, както е по изисквания. Ще се дезинфекцира веднъж на ден дворът, а вътре в занималните до 4 пъти на ден.

20-та градина “Весели очички” е сред най-посещаваните детски заведения в Хасково, като присъствие тук са заявили 39% или 120 деца от записани 280. Най-висок процент на посещаемост са заявили родителите на ДГ № 18 „8 март“ – 39%. Най-нисък процент на посещаемост е заявен в градина № 21 „Вихрогонче“- 6%. Градина „Вихрогонче“ обединява всички 12 забавачки в селата от община Хасково. В 10 от селата градините днес не отварят. Само в Малево и Конуш работят с групи от по десетина деца. Останалите детски градини в селата са заявили, че ще започнат занятия от 1 юни.

По предварителна заявка на родителите средно 23% или 712 деца тръгват на детска градина в община Хасково.
27.05.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz