Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Доброволци помагат на трудноповижни и възрастни хора по време на извънредното положение
От началото на извънредното положение Доброволното формирование към Столична община помага на възрастни и трудноподвижни хора, като пазаруват и доставят храна и лекарства или разнасят топъл обяд към социалния патронаж по адреси на социално слаби хора.   Доброволците работят в подкрепа на служителите на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на общината, които освен с ежедневните си дейности от началото на кризата са ангажирани и с дезинфекцията на болници и критични точки из града, на които се струпват повече хора.



Столичното доброволно формирование е създадено през 2011 г. по Закона за защита при бедствия и в момента в него участват 67 души. Дейностите, за които са обучени и в които са участвали, са напълно различни от сегашната ситуация. Те са обучени за действие при земетресения, наводнения, пожари и първа долекарска помощ. Повечето от тях са участвали в погасяването на големите пожари на Бистришкото бранище, Лалето, Локорско, Риломанастирската гора, Кресна, при разчистването на последствията от наводненията в Аспарухово и Мизия, при изграждането на диги по поречието на река Искър.



Сега доброволците се изправят пред друго предизвикателство – да помагат при осигуряването на най-необходимото на хората, които не могат да излизат от домовете си. Техни „клиенти“ са хората, които са потърсили съдействието на Столична община за осигуряване на стоки от първа необходимост по време на извънредното положение. Основно това са възрастни, трудноподвижни, хора, претърпели тежки операции, за които излизането от дома е рисковано, заради Covid-19, а за някои напълно невъзможно. За тези хора доброволците и служителите на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са единствените „гости“ до прага на домовете им. Нуждаещите могат да се свържат се екипите на Столична община телефони 028188522 и 087981140.


24.04.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz