Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Премиерът Борисов аплодира медиците в поликлиниката в Банско
Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев аплодираха медиците в поликлиниката в Банско. След инспекция на АМ „Струма“ при Благоевград, Борисов посети Банско, за да провери как протича тестването в града.

Убедихме се, че медиците имат дрехи, имат предпазни средства, работят в пълен обем, така че масово да се тестува градът, както и съседният Разлог. „Струма“ ви се строи, така че догодина – живот и здраве, пак да е пълен курортът. Това е целта, но аз трябва да ви запазя здрави и живи, нищо друго не е важно в момента. Трябва да убедим хората, че спазването на мерките е най-правилно, каза Борисов след като видя в работна обстановка служителите на МЦ „Свето Благовещение“.

Имаме над 20 000 PCR теста, чакаме и друга поръчка от Южна Корея за най-качествените тестове, каза Борисов.

Има и много дарения, по сметката на МЗ има над 4 млн. лева, които ще ги използваме за закупуване и на предпазни средства и за тестове. Родолюбието за пореден път се показа, допълни Ананиев.

Европейският център за превенция и контрол на заболяването току-що излезе с доклад, в който ни оценяват като най-малкия брой заболели, това показва, че мерките, които сме предприели, са в правилната посока, и то превантивно, заяви Ананиев.

Само да оживеем, после ще решим всичко, каза Борисов по повод притесненията на малкия и среден бизнес в Банско.

При посещението си в дърводелския цех на банскалията Димитър Юнчов, Борисов заяви, че впечатленията са му отлични. Благодаря на Митко и баща му Гошо, които бяха най-зле по време на карантината. Те възобновиха производството, започнаха първите експедиции за Холандия на прекрасни мебели. По време на карантината си плати на работниците отпуск. И сега всички ми благодариха, че имат такъв шеф.
15.04.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz