Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Втори ден продължава масовото тестване в Банско
Eкип на РЗИ пристигна в Банско преди обед, за да продължи тестването на жителите и пребиваващите в курорта. Около 11 ч. отново бе създадена организация пред поликлиниката в града, където се провежда процедурата. Полицаи следят да не се ступват хора в и извън сградата.

Вчера бяха тествани 148 души – 5-има от които с антитела, 3-ма са под карантина в домовете си, защото са с положителен резултат. Това са служител на МВР, пенсионер и жена, уточни д-р Татяна Джупанова.

Надявам се да има резултати, с които да покажем, че по-голямата част от хората са здрави. Всъщност може да се окаже, че по-голяма част от хората имат антитела, каза кметът Иван Кадев, който лично присъства на тестването.

Днес продължавам с хората, които са били на смяна вчера. Докъм 13 ч. ще продължи тестването на полицаи, медици, спешни медици. След това започва тестването на общинската администрация, след това по списъци ще бъдат подложени на тест хората от ски зоната, хотелите, ресторантите. Същевременно записваме много хора, проявяващи желание за тест, уточни кметът.

Още сутринта от 8.30 ч. имаше желаещи, които да се тестват.

„На хората, които проявяват самоинициатива за тестване, казвам, че имам отворени телефонни линии още от началото на извънредното положение, където могат да се запишат и ще бъдат направени списъци с дата, час и лицата. Моля ги да не се струпват“, призова кметът.
13.04.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz