Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Седем термокамери мерят температурата на гишетата на Дунав мост при Русе
Термокамери вече работят и на граничния Дунав мост при Русе. Седемте устройства ще следят за температурата на влизащите в България пътници.  Камерите са монтирани снощи, а данните се следят на място от служители на Здравната инспекция.

На граничния пункт Дунав мост са монтирани общо 7 камери – четири за леки коли и автобуси, две за камиони и една на резервното трасе. Те са външни, водачите излизат и застават пред тях, за да се измери температурата. Камерите са под контрола на служителите на РЗИ, които проверяват пристигащите пътници заедно с предписанията за 14-дневна карантина.

„Всеки един пътник, влизащ в страната, минава пред тази камера, където се измерва температурата, а на този прозорец тук, който е на монитора, се показва точната температура“, каза Христо Бориславов от РЗИ-Русе.

За да може да продължат влизащите в страната, термокамерата трябва да отчете температура под 37,6 градуса.

„Трябва човекът да е без маска, да мине 5-6 минути, след като е слязъл от кабината или от друго превозно средство, за да може да бъде темпериран“, обяснява Мария Борисова от РЗИ-Русе.

Всички работещи камери се следят в реално време от служителите на Здравната инспекция, които работят 24 часа на граничния пункт, а данните се получават едновременно и в София.
27.03.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz