Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Банско е под пълна карантина за две седмици
Банско e под карантина - забранява се влизането и излизането от града, а на входове има пропускателни пунктове. Драстичните мерки са заради ескалацията на епидемията от коронавирус в курорта. Мерките се въвеждат за срок от две седмици.  Това стана ясно по време на брифинг на Националния оперативен щаб и министрите.

Забранява се излизането по улиците на всички жители на Банско, стига да не се касае до хранителни магазини, аптеки, здравни пунктове, банки, застрахователни институции и бензиностанции, обяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Никой не може да напуска или влиза в града, с изключение на камиони със стоки от първа необходимост като храни и лекарства. Забраната не важи за полицейски и здравни инспектори, медицински лица, които да осъществяват спешна медицинска помощ.

Има 200 чуждестранни туристи в Банско. Външно министерство вече се е свързало с някои от посолствата, в рамките 24 часа по-големите групи ще напуснат града, а останалите ще останат под карантина, съобщи министър Екатерина Захариева.
17.03.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz