Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Евакуираха пететажна сграда заради пожар в офис на кабелен оператор в Русе
Пожар е избухнал тази сутрин около 8.30 ч в пететажна сграда в центъра на Русе. Първоначалните съмнения бяха, че огънят е лумнал в офисите на банка, която заема долните етажи. Впоследствие стана ясно, че гори помещение на кабелен оператор на петия етаж. 

Сигналът е подаден на тел. 112, незабавно са изпратени четири противопожарни автомобила, единият от които със специализирана стълба. Районът е отцепен от полиция, която евакуира всички работещи в сградата.

След реакцията на огнеборците пожарът е бил овладян и не се е разпрострял към останалите офиси - на счетоводна къща, служба по трудова медицина, техника. Пострадало е само помещението, откъдето е тръгнал огънят.

„Първо видях задимяване, помислих, че контейнерът се е запалил, но после излязох в коридора, видях, че има пушек. По това време вече полицията беше тук, евакуираха ни всички от сградата и това беше“, разказа един от работещите на четвъртия етаж Виктор Маринов.

Веселин Марков, началник сектор в пожарната, обясни, че се проверяват конструкциите за евентуални скрити огнища. Веднага след подаване на сигнала са били прекъснати електричеството и газоснабдяването.

Причината за пожара се изяснява, но по предварителна информация той е тръгнал от климатик.
17.03.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz