Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Главен комисар Светлан Кичиков: „Обстановката по границата е спокойна, има два опита за преминаване”
"Към настоящият момент обстановката по българо-туската и българо-гръцката граница е спокойна." Това увери на брифинг на ГКПП "Капитан Андреево" директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков.  Той обяви още, че до този момент е имало два опита за преминаване браздата край "Капитан Андреево" с изключително малко хора. За сега няма миграционен натиск към българската граница. Има засилено движените на групи в посока гръцката граница.

Шефът на Главна дирекция "Национална полиция" старши комисар Тодор Гребенаров заяви, че за сега на се е налагала намесата на жандармерията. Той увери, че служителите ще останат командировани до когато е необходимо. „Откакто е тръгнал мигрантският поток няма открити бежанци по автобусите, тировете и автомобилите” - заяви още Гребенаров.

Заради ситуацията малко е затруден пътникопотокът, влизащ в България, защото по колите може да се укрити хора и граничарите са длъжна да правят повече щателни проверки. Към момента на границата се изпратени служители на Жандармерията и служители от "Национална полиция". Службите отново изразиха готовността си, при нужда, да поискат помощ от българската армия. Също така през нощта е пристигнало и водно оръдие.
29.02.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz