Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Украински камион се обърна и блокира жп линията Русе - Горна Оряховица
Украински камион, превозващ текстилни материали, е паднал върху релсите на жп линията Русе - Горна Оряховица тази сутрин.  Инцидентът е спрял движението на влаковете, а пътниците се извозваха с автобуси. Няма пострадали хора при инцидента. Операцията по изваждане на тира отне няколко часа.

Камионът се е движил към Русе, когато след завоя при село Полско Косово 22-годишният шофьор е изпуснал управлението и е паднал в дерето върху релсите.

На мястото веднага са извикани екипи на полицията, пожарната, жандармерията, Пътно управление и НКЖИ. Операцията по изваждането на камиона се е оказала по-сложна от очакваното. Първоначалният опит да се изтегли цялата композиция не е успял. Извикани са две специализирани машини на Пътна помощ от Разград, които да издърпат последователно първо празното ремарке и после товарното с текстилните материали, което да се претовари.

Самият шофьор отказа да коментира как е станал инцидентът, но лаконично заяви, че причината е силният вятър. Според полицията обаче най-вероятно е заспал.

Заради ваденето на камиона движението в участъка по пътя Бяла-Велико Търново периодично се извършваше в една лента.
24.02.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz