Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Общинският съвет на Силистра спира трафика на тирове през града
Със свое решение Общинският съвет в Силистра временно спира движението на тежкотоварни автомобили по улиците в града до ГКПП с Румъния, съобщи вчера на пресконференция председателят на местния парламент д-р Мария Димитрова.

Докладната записка с решението ще бъде приета на предстоящото редовно заседание и разпратено по компетенция до всички министерства и институции, които имат отношение по проблема. На брифинга присъстваха членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областен координатор на партията в Силистренско Тодор Тодоров, областният управител Ивелин Статев и зам.-кметът по териториалното устройство инж. Тихомир Борачев.

Всички изразиха мнение, че положението с тормоза на тирове вече е станало нетърпимо, а последният протест в неделя, който бе седмият за 3 години и половина и най-многоброен за сетен път е показал гражданското недоволство.

В следващите дни по най-бързия начин по пътищата към Силистра Агенция „Пътна инфраструктура“ ще монтира знаци за забрана на камионите да влизат в града, а полицейски патрули ще отклоняват движението до други гранични пунктове.

Според участниците в брифинга целта на крайните мерки е румънската страна най-после да обърне внимание на апелите на силистренци. До месеци се очаква отново да заработи Фериботният комплекс, който да поеме тежкотоварния трафик, заяви областният управител Ивелин Статев.

С проблема и решението му бил запознат и лично премиерът Бойко Борисов, който дал картбланш за действие.
21.02.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz