Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

7 години лишаване от свобода за турски шофьор на автобус, превозвал 35 килограма екстази
7 години затвор при първоначален строг режим и глоба от 100 000 лева е присъдата, която получи днес 45-годишният Мехмет Ергин за трафик на голямо количество синтетична дрога. Това постанови Хасковският окръжен съд, който одобри споразумение между прокуратурата и турския гражданин.

Мехмет се призна за виновен затова, че на 21 март 2019 година с цел разпространение приел пратка от 34,844 килограма екстази на стойност 1 393 760 лева. Това станало край паркинг в Русенско. После превозил наркотика до ГКПП “Капитан Андреево” с автобус “Мерцедес”, който шофирал.

По метода “анализ на риска” митничарите селектирали рейса за щателна митническа проверка. Инспекторите намерили в естествени кухини на автобуса 18 пакета с розови, сини, оранжеви, жълти, кафяви хапчета, които при полеви тест реагирали на съдържание на екстази. Пакетите трябвало да бъдат превозени до Истанбул.

В съдебната зала днес Ергин заяви, че се признава за виновен, много съжалява и имал две деца. Роден е в Турция, но живее със семейни начела в Румъния. Според информация на румънските власти Мехмед Ергин е осъждан за трафик на хора.

Освен наложената му глоба, мъжът трябва да плати и разноските по делото.




04.02.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz