Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Три години затвор за 76 годишиен мъж, убил дете на пътя
3 години затвор получи 76-годишния Петко Славов, който през ноември миналата година уби с камиона си 5-годишната Марая в русенския квартал “Долапите“.  Това реши днес Русенският окръжен съд. Мъжът бе лишен и от правото да сяда зад волана в продължение на 5 години.

Делото се гледа по съкратената процедура, след като обвиняемият се призна за виновен. Така наказанието му се намалява с една трета.

Окръжната прокуратура поиска 4 години и 6 месеца затвор, намалени на 3 години заради съкратеното следствие. Според обвинението Петко Славов е имал възможност да предотврати инцидента, но не го е направил. Той има и предишни присъди за катастрофи, при които има причинена смърт и пострадало дете.

Частният обвинител на почерненото семейство поиска наказание около средното, а защитата на обвиняемия пледира за условна присъда. Според защитника на Петко Славов вина има и бабата на детето, която не е упражнила контрол и го е пуснала сама на пътя, въпреки че е видяла камиона.

Заради напредналата възраст на Петко Славов той получи по-малко наказание от предвиденото в закона от 3 до 15 години. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.
04.02.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz