Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

РИОСВ не успяха да влязат на проверка в изгорялата автоморга
Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково не успя да влезе на проверка в автоморгата, където изгоряха над 100 стари коли в събота. 

Тази сутрин екип от екоинспекцията, начело с директора на ведомството Димитър Илиев, се опитаха да извършат проверка, но пунктът бе заключен. Те бяха посрещнати от лаещи кучета.

Автоморгата е работила напълно законно. Тя има издадено разрешително през 2012 година, а през 2013 година е направено изменение. То е както за черни и цветни метали, така и за излезли от употреба МПС-та. Според екоинспекцията не е проблем, че автоморгата е на 2 метра от ЖП -релсите. А затова, че от другия край се намира обектът на "Топливо", Димитър Илиев заяви: "Тук въпросът е дискусионен".



От инспекцията всяка година извършват проверки на автоморгите в града. Обектът последно е проверяван през декември месец, миналата година, а после и януари. След двете проверки, служителите не са констатирали нарушения. Автоморгата не е имала санкции през последните 3-4 години.

Днес служителите трябваше на място да проверят дали се изпълняват условията за разкомплектоване. Началникът на РИОСВ разясни, че при идването на един автомобил първо трябва да бъдат премахнати лесно запалимите части по колите - акумулаторите, еърбеците, газовите бутилки, горивото и чак тогава трябва да се пристъпи към разкомплектоване. "Може би това не е спазено и това са причините за пожара.", посочи Илиев.

Санкциите за неизпълнени условия са от 7 до 20 000 лева.

Въздухът в Хасково не е замърсен. При допустима норма за серен диоксид 350 микрограма, има замервания до 30 милиграма, а за азотни оксиди при норма 200 микрограма, има до 20 микрограма.
27.01.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz