Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Графикът Онник Каранфилян представи изложбата си „Танцуващият по въже, Хомо Луденс” в галерия „Контраст“
Онник Каранфилян отбеляза 30-годишното си присъствие в графиката с изложбата „Танцуващият по въже Homo Ludens“ в галерия „Контраст“ снощи. 
„Виртуозен рисувач с невероятна фантазия – онаследена и натрупана, Онник е майстор на дълбокия печат. Във време на доминиране на дигиталните технологии, той продължава да работи в техниката на сухата игла, офорта, мецотинтото и акватинтата. Гравюрите му са буквално енциклопедични с богатата метафорична образност, предполагаща ерудиран прочит. С многопластови естетически и художествени внушения, те буквално те принуждават да спреш, да се вгледаш в безкрайното количество сюжети, фигури и детайли, често събрани на едно място по фантасмагористичен начин, типичен за този Homo Ludens, вечно играещ, забавляващ се и самозабавляващ се художник, но който казва: „Животът е като алкохола, не поемай повече отколкото можеш да понесеш.” – споделя професор Аксиния Джурова, куратор, при откриването на изложбата.
Да поздравят художника в галерията дойдоха цяла плеяда художници, приятели и почитатели на графика. Сред тях а академик Антон Дончев, Георги Чапкънов, професор Чавдар Попов, актрисата Бойка Велкова, Теодосий Спасов, който изнесе кракът концерт за присъстващите, както и бизнесменът Йордан Динев, по чиято поема „Белотата на отсрещната стена”, Онник е направил илюстрации.
15.01.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2021 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz