Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

След взрива във Ветово: Минният инженер Димитър имал 11 кила тротил и 8 амонит
51-годишният Димитър от Ветово, който пострада при взрив на тротилова шашка в двора на къщата си, е под полицейска охрана в болницата.  Мъжът е настанен в отделението по неврохирургия в УМБАЛ „Канев“-Русе, където е докаран вчера в относително добро състояние, след черепно-мозъчна травма, която не е била тежка. Освен изгарянията по лицето от взривната вълна той е и със спукани тъпанчета. Според лекарите направените изследвания не показват сериозни мозъчни увреждания.

От Окръжната прокуратура в Русе засега не са повдигнали обвинение на минния инженер, в чиито дом снощи бяха открити три дървени сандъка с взривни вещества. Органите на реда не съобщават вида на експлозивите, тъй като предстои да бъде направена експертиза. Неофициалната информация е за 11 кг тротил и 8 кг амонит, както и детонационни шнурове. За щастие се е взривила само тротиловата шашка, която е била в стария автомобил на Димитър, и пораженията са единствено по колата в двора и по самия мъж. Една от версиите е, че той е подготвял автомобила за скрап и искра е предизвикала взрива.

От прокуратурата съобщиха още, че по случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 333 от НК и чл. 339, ал. 1 от НК, като по втория член – за придобиване и държане на взривни вещества без надлежно разрешение, наказанието е затвор от 2 до 8 години.
14.01.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz