Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Работник пострада при пожар под купола на Пантеона на възрожденците в Русе
Пожар избухна по обед в подкуполното пространство на Пантеона на възрожденците в Русе. Огънят е тръгнал при извършване на ремонтно-заваръчни дейности за поставяне на изолация.  Музейният обект е в ремонт по европейски проект.

Най-вероятно е хвръкнала искра, която е запалила и дървените греди под купола. На мястото на инцидента са изпратени три пожарни и две подвижни стълби, които да овладеят ситуацията. До идването на огнеборците работници са се опитали с подръчни пожарогасители да угасят пламъците и да локализират пожара. Тъй като обектът е в ремонт, с ограда и на върха на хълм, достъпът до него се е оказал сложен. Пожарникарите са имали затруднения при изграждане на гасителната линия и вдигане на стълбите. Разпъването на шланговете по строителните скелета на височина близо 30 метра е отнело известно време, а единият от работниците е бил обгазен от гъстия отровен дим.

Мъжът е бил изнесен от пожарникарите с платнище на безопасно място и е бил извикан екип на „Спешна помощ“. До пристигането на медиците огнеборците са му оказали първа помощ с подаване на кислород и са възстановили дишането му. Линейката го е откарала в болницата за преглед, без опасност за живота.

Пожарът е овладян бързо, а според уредника на Пантеона вътре в обекта няма поражения.
09.12.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz