Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Строителни дейности на плажовете в Синеморец и Градина
Строежът в Синеморец, започнал в близост до скалните забележителности Корабите ще бъде спрян, но не поради нарушение на регулациите за парк "Странджа", а по формални причини. Обектът, според институциите, е законен, но въпреки това е спрян от общината заради това, че не е обезопасен. Изливането на бетон започнало преди около седмица. На мястото ще се изгражда вила, за която Регионалната екоинспекция в Бургас е дала положително становище още през 2017 г.

Засега няма реакция нито от екоминистерството, чието подразделение в Бургас - РИОСВ-Бургас, е дало зелена светлина за инвестиционното намерение, нито от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Природозащитници обясняват започналия строеж с липсата на общ устройствен план в община Царево.

Започналият в началото на годината строеж върху частен терен от 5 декара в района на къмпинг Градина е спрял по желание на инвеститора, заради приближаването на туристическия сезон. След края на сезона обаче е поискал ново одобрение от РИОСВ, тъй като теренът е в защитената зона „Бакърлъка“ и граничи със защитената зона „Плаж Градина – Златна рибка“ . Намерението е сега да се изгради заведение за обществено хранене тип бистро - открит бар, търговски обект, трафопост и обслужващи площи.

В момента в Община Созопол, която по Закон трябва да следи за спазване на буферната зона между имота и дюните нямало все още постъпило инвестиционно намерение за строеж.
09.12.2019
Share
Синеморец - Строеж в близост до скална забележителност Корабите
09.12.2019
тегло: 578 KB
размери: 1690X3000 px
автор: БУЛФОТО - външни кореспонденти
Синеморец - Строеж в близост до скална забележителност Корабите
09.12.2019
тегло: 487 KB
размери: 1690X3000 px
автор: БУЛФОТО - външни кореспонденти
Къмпинг Градина - Строеж в защитена зона „Бакърлъка“
09.12.2019
тегло: 641 KB
размери: 1690X3000 px
автор: БУЛФОТО - външни кореспонденти
Мястото, получило одобрение за строеж от РИОСВ

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz