Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Владимир Морзоханов показа живопис, рисунки и... поезия в галерия „Арте”
Художникът, преводач и поет Владимир Морзоханов показа пред широка публика в в галерия „Арте“ свои рисунки, живописни платна и поезия снощи.  Това е трета самостоятелна изложба на твореца в галерията след 2008 и 2013 години.

Негови творби са част от колекциите съвременно българско изкуство на Националната галерия, на сбирките в Пловдив, Добрич, Търговище, Габрово. Колекционери от САЩ, Русия, Германия, Швейцария и Гърция също притежават картини на българина.

Мястото на Морзоханов в българската култура е доста своеобразно и все още недостатъчно оценено. Освен великолепен майстор на четката и молива той е съставител, преводач и илюстратор на луксозните двуезични томове с поезия – „Самосъзнаваща душа“ на Арсений Тарковски, „Небехранилище“ на Осип Манделщам, през 2014 г. книгата е отличена от Асоциацията на руските книгоиздатели, и „Недоказуемо, неотменимо“ на Дмитрий Кленовски. През 2014 г. идателсто „Ерго“ публикува и неговите собствени стихове в книгата „Дървото на достъпните за мен удоволствия“.
20.11.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz