Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Митничарите на Дунав мост задържаха над 93 кг хероин
Митничарите на Дунав мост при Русе пресякоха трафик на наркотици в особено големи количества. Задържани са малко над 93 кг хероин с висока чистота.  Според съдопроизводството дрогата струва 3.6 млн. лв., обявиха пристигналите на място зам.-главен прокурор Иван Гешев, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Наркотикът е бил скрит в тайници в товарния отсек на малък камион. Вчера сутринта той е бил спрян за проверка на излизане от България. Митническите служители са се усъмнили във размерите на товарното отделение.

„Проверката е извършена от опитен наш служител с над 25 години трудов стаж, който има изключително набито око. Видял е разминаване между морфологията на транспортното средство , видял е разлика и че подът на транспортното средство от страната на шасито е изключително дебел и видимо е преработван, след което са пристъпили към по-щателна митническа проверка и са установили укритото вещество“, каза директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов.

Открити са били общо 184 пакета, скрити в специално пригодени кухини в пода. На 56-годишния шофьор, български гражданин, е повдигнато обвинение от прокуратурата.

„Обвинението е за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери и особено тежък случай. Предвиденото за този вид престъпление наказание е лишаване на свобода от 15 до 20 години и глоба в размер от 100 до 300 000 лв.“, обясни прокурорът от Окръжната прокуратура в Русе Андрей Ангелов.

Водачът на камиона е пътувал от Южна България към Западна Европа. Той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.
18.11.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz