Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теодор Ушев представи новия си филм "Физика на тъгата" и анимационния концерт по „Четирите годишни времена" на Вивалди
Номинираният за втори път за „Оскар” български аниматор Теодор Ушев представи новия си филм "Физика на тъгата" и анимационния концерт по „Четирите годишни времена" на Вивалди с негово участие снощи в зала 1 на НДК. 

Преди началото на филма кметът на София Йорданка Фандъкова връчи грамота за принос за опазване и развитие на културата в София на Теодор Ушев, а ръководството на НДК му връчиха специална награда.

В първата част зрителите слушаха на живо "Годишните времена" с цигуларя Иван Пенчев и Quarto Quartet - The Chamber Musicians of Sofia показ на 4 експериментални анимации към тях. Анимационните адаптации са вдъхновени от най-популярното произведение на Вивалди и са изработени по покана и продуцирани от Университета по изкуства в Токио (Tokyo University of the Arts). Автори са четиримата световноизвестни аниматори: Теодор Ушев (България/ Канада), Прит и Олга Парн (Естония), Атсуши Вада (Япония), Анна Буданова (Русия).

Във втората част Тео Ушев показа най-новия си филм „Физика на тъгата”, по книгата на Георги Господинов, номиниран от Канада за следващите филмовите „Оскари” през март 2020.



Малко по-рано в клуб “Перото” в НДК, авторът на книгата “Идеи без граници” Даниел Ненчев организира среща-разговор с приятели и почитатели на двамата световни артисти от България.

Със свои възгледи, истории, критики и впечатления свързани с произведенията и личностите на Господинов и Ушев в дискусията участваха Влади Люцканов, Антоанета Бачурова, Манол Пейков, професор Виолета Дечева, Севда Шишманова и други техни съмишленици, близки, изследователи, читатели и зрители1 в присъствието на двамата автори.
18.11.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz