Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Десеткилометрова опашка от тирове на Дунав мост, заради срив в системата на митниците
Огромни колони от тирове чакат часове наред на граничния пункт Дунав мост край Русе. Опашката е над 10 км и достига до съседния град Мартен.  Причината за напрежението е срив в системата на митниците за измерване на товарни автомобили, станал вчера вечерта.

Стотици камиони са се наредили от двете страни на пътя Русе-Силистра. Повечето от шофьорите чакат повече от половин денонощие и не знаят кога ще успеят да минат границата.

“Вчера от 16.30 часа чакам, минават на високосна година по един камион. Опашката е много голяма вече, аз съм се наредил вчера на 5 км оттук, а след нас, след срива на системата, сигурно е станала още по-голяма. Така като го гледам, 400 км ще ми отнемат два дена. Не е нормално“, коментира Никола Златанов, който пътува от София за Букурещ.

Заради забавянето фирмите търпят загуби, тъй като плащат неустойки. Шофьорите трябва да спазват и почивките, което удължава още времето за пътуване. Докато проблемът бъде отстранен, данните се въвеждат ръчно, а за облекчаване на трафика на Дунав мост е отворено още едно гише за камиони. Леките автомобили минават без проблем.
14.11.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz