Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Екипът на Киномания 2019 представи акцентите на Фестивала
Владимир Трифонов и Хермина Азарян, програматори на "Киномания" представиха акцентите в тазгодишното, 33 1/2 издание на фестивала. В пресконференцията взеха участие и Борислав Велков, шеф на борда на директори на НДК, Весела Казакова, режисьор на филма "Котка в стената", Поли Ангелова, продуцент на филма-омнибус "7" и София Василева.

Киномания ще покаже за първи път българския филм „Котка в стената” на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова, който вече обра много награди и номинации в много от престижните кинофестивали. Прожекцията ще бъде на 27 ноември от 20:30 ч. в кино „Люмиер Лидл”.

Друг акцент в програмата е най-новия филм на руския режисьор Андрей Кончаловски „Грехът на Микеланджело”. Заснет в Италия, филмът пресъздава по майсторски начин най-вълнуващите моменти от живота на ренесансовия гений. Световната премиера на лентата беше преди дни, непосредствено преди закриването на 14-ия кинофестивал в Рим. Премиерата за България ще бъде в зала 1 на НДК на 5 декември от 19:00 ч.

Зрителите ще могат да видят и едни от най-великите класически филми-дело на най-голямата руска и съветска кинокомпания „Мосфилм”. Нетипичните филмови заглавия от средата на миналия век, които са част от програмата на фестивала - продукциите „Александър Невски”, дигитализирана версия, „Дерсу Узала” и филмът-балет „Спартак”, ще бъдат прожектирани съответно на 6, 7 и 8 ноември от 19:00 ч.


05.11.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz