Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Двама виртуози на китарата Антонио Форчоне и Дженк Ердоган свириха за първи път заедно на българска сцена
Двама артисти, които са почувствали духовна близост помежду си преди 17 години, сега застанаха за първи път заедно на сцената.  Снощи в „София лайв клуб“ любителите на джаза слушаха изпълненията на китаристите Антонио Форчоне и Дженк Ердоган. Инициативата те да се съберат години след първата им среща идва от „Джаз плюс концерти”. Това е вторият оригинален проект, иницииран от българските продуценти. По-рано те събраха Арканхел със специално сформирания за това хор „Нови български гласове“ с диригент Георги Петков. Издадения впоследствие концертен албум получи наградата „Латино Грами“.

Дженк Ердоган идва от Истанбул, градът-мост между два свята, където той оформя своя уникален стил, изтъкан от преплитането на анадолската традиция и западноевропейската музика и култура, а обичания от българската публика китарист Антонио Форчоне, който е започнал своя път като уличен музикант в Лондон, днес е определян от критика и публика като „един от най-великите акустични китаристи.

Репертоарът, който двамата представиха е от емблематични авторски композиции на музикантите и нови, специално композирани за концерта им в София пиеси.
04.11.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz