Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Сборникът "Истории от 90-те" с премиера на Пловдив джаз фест 2019
Пловдивската публика в Bee Bop Cafe и гостите на джаз феста се запознаха с книгата, разказваща фрагменти от времето на промените в края на миналия век, видяни през погледа на различни автори.    

"Истории от 90-те" е финалната част от вече култовата поредица от тематични антологии на издателство ICU. След Куфарът на брат ми и Бащите не си отиват тази нова книга с лични истории ще прерови спомените ви и ще ви върне към онова толкова динамично, всепоглъщащо и екстремно десетилетие. Сборникът, със съставител преводачката и издателка Невена Дишлиева-Кръстева, излиза точно 30 години след онази дата, която направи 90-те възможни в цялото им еуфорично разнообразие и крайности. Публиката на Пловдив Джаз Фест има удоволствието да e първата, която може да държи в ръцете си тази дългоочаквана книга.

"Този сборник ми дава възможност да наредя пъзела на онова десетилетие през литературата – филтърът, през който предпочитам да гледам на живота. Прибавих към собственото си усещане за 90-те думите на хора, с голяма част от които съм преживяла онези години, също и други, които ми е любопитно да чета и слушам, и така се получи една пъстра, чаровна, щура, емоционална панорама на близкото ни минало, казва Невена Дишлиева-Кръстева."



Историите са разказани от Ангелина Александрова, Борис Ангелов, Борислав Лазаров, Велина Минкова, Веселина Седларска, Веселин Златков, Георги Господинов, Димитър Коцев – Шошо, Деляна Манева, Десислава Желева, Евгени Димитров, Еми Барух, Ерол Ибрахимов, Зорница Христова, Ива Колева, Калояна Климентова, Капка Тодорова, Катя Атанасова, Марина Евгениева, Милена Делева, Мирослава Кацарова, Митко Новков, Наталия Делева, Петя Кокудева, Райчо Ангелов, Силвия Недкова. И допълнени с фоторазказ от Евгени Димитров и корица на Люба Халева.



Фоторазказите на Евгени Димитров ни въвеждат в спомени и снимки от студентската стачка през 1990, подземията на Мавзолея на Георги Димитров и пъстрата джазова палитра по улиците на София в края на миналия век.
02.11.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz