Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Димитър Туджаров–Шкумбата представи автобиографичната си книга „Хумористично селфи“
Веднага след автобиографията на Татяна Лолова, вчера с логото на „Книгомания” излетна автобиографичната книга на шоумена Димитър Туджаров-Шкумбата.  Комикът отпразнува своя 65-и рожден ден в неделя, и излизането на луксозното томче се превърна в своеобразен подарък за личния му празник.

Изданието с твърди корици включва забавно разказаното битие на комика – откъде идват „шкумбите“, как се насочва от инженерството към артистичните изяви, за безбройните турнета и срещи с известни личности, като текстът по страниците е придружен с над 20 карикатури, специално рисувани за книгата от Жорж Туджаров (съвпадението на фамилията е случайно!), и над 160 снимки от личния архив на Шкумбата, както и от архивите на Бончук Андонов, Емил Андонов, Емил Кьостебеков, Людмил Карджилов, Христо Иванов.

През 80-те години Шкумбата става популярен с десетки скечове, каламбури и имитации (на Тодор Живко, Тодор Колев и други), както и с песните и изпълненията си на китара. Следващите десетилетия става водещ на различни хумористични рубрики по радиа и телевизии, гост е на сборни празнични концерти, програми и спектакли, осъществява турнета в чужбина.

В книгата са намерили място и немалка част от текстовете от моноспектакли и импровизациите на шоумена от различните представления и аудиозаписи, разпространявани нелегално.

Редица приятели и колеги като Слави Трифонов, Росица Кирилова и Георги Начев, Нели Рангелова, Богдан Томов, Михаил Дюзев също са приветствали Шкумбата с по няколко думи в томчето.
15.10.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz